LEGENDA:

Placówki przyjęte

Firma – darczyńca

Qurier Świętego Mikołaja

Qurier Świętego Mikołaja to akcja mająca na celu spełnienie świątecznych marzeń tych dzieci, które z różnych względów nie mogą liczyć na podarunki od Świętego Mikołaja. Fundacja wraz z zaprzyjaźnionymi firmami przygotowuje prezenty Bożonarodzeniowe dla dzieci ze świetlic środowiskowych, wiejskich, socjoterapeutycznych, oraz innych miejsc wspierających dzieci w trudnej sytuacji życiowej.

Czekamy na zgłoszenia i filmy o tematyce „Qurierowi pomagacze”.

Jak wiecie Qurier jest pomocnikiem Świętego Mikołaja. Sam także potrzebuje pomocników. W całej Polsce szuka więc dzieci, które lubią i chcą pomagać. Znajdźcie wśród swoich bliższych i dalszych sąsiadów kogoś, kto Was potrzebuje i spróbujcie mu pomóc, a nam pokażcie film z tych działań.

Pamiętajcie, że zawsze macie coś, czym możecie się podzielić z innymi.
Czasami pomoc, to zakup potrzebnych rzeczy, ale może to także być coś niematerialnego np. poświęcony czas, praca rąk własnych, czy wyręczenie w załatwieniu różnych spraw. Taka pomoc jest często najcenniejsza.

Pomagać można także naszym mniejszym przyjaciołom – zwierzętom, które potrzebują naszego wsparcia, szczególnie gdy temperatura na dworze spada.

Pamiętajcie, że film ma być nakręcony tak, by oglądający wiedzieli, co zrobiliście i aby oglądało się go miło i przyjemnie. Szanujcie wizerunek osób, którym pomagacie. Nie musicie ich pokazywać, żebyśmy uwierzyli, że istnieją.

Liczy się Wasza wrażliwość, pomysł i kreatywność w przygotowaniu filmu. Do dzieła!

Wybrane przez nas placówki przygotują listy, w których dzieci opiszą swoje marzenia. My te listy rozdamy darczyńcom, a na koniec wszystkie te cudowne paczki trafiają do swoich odbiorców.

Aby aplikować należy:

• Zapoznać się z regulamin akcji (do wglądu, nie odsyłać) POBIERZ
  • Zapoznać się z harmonogram akcji (do wglądu, nie odsyłać) POBIERZ
  • Zapoznać się z instrukcją dla placówek (do wglądu, nie odsyłać) POBIERZ
  • Przygotować maksymalnie 1 minutowy film o tematyce „Qurierowi pomagacze”. Sposób realizacji filmu dowolny, zależny jedynie od wyobraźni.
    (dane techniczne filmu: rozdzielczość minimalna obrazu 640×480 lub 864×480, format pliku MP4/WMV/MPG/MOV).
  • Link do filmu umieszczonego w serwisie udostępniania plików przesłać poprzez formularz zgłoszeniowy. Instrukcja przesłania pliku
  • Wypełnić formularz zgłoszeniowy TUTAJ

Na zgłoszenia czekamy do 15 października 2017 r.

Uwaga:

1. Zgłaszający niniejszym oświadcza, że jest podmiotem autorskouprawnionym do wideoaplikacji w zakresie niezbędnym do wzięcia udziału w programie oraz, że wideoaplikacja nie narusza praw osób trzecich.
  2. Z chwilą dokonania zgłoszenia do programu Zgłaszający udziela Fundacji Przyjaciółka niewyłącznej, nieodpłatnej licencji do wideoaplikacji, z prawem do sublicencji, na czas nieoznaczony, bez ograniczeń terytorialnych, na następującym polu eksploatacji: publiczne udostępnianie w taki sposób, aby każdy mógł mieć do niego dostęp w miejscu i w czasie przez siebie wybranym, w szczególności na stronach serwisu facebook.com.
  3. W związku z tym, że w wideoaplikacji jest utrwalony wizerunek osób, Zgłaszający niniejszym oświadcza, że dysponuje zgodą osób, których wizerunek przedstawiono w wideoaplikacji na rozpowszechnianie ich wizerunku w poniższym zakresie (w przypadku dzieci zgodą ich obojga rodziców) oraz wyraża zgodę na rozpowszechnianie przez Fundację Przyjaciółka wizerunku poprzez: rozpowszechnianie wizerunku na stronach serwisów internetowych, w szczególności na stronach serwisu facebook.com.

Osoba do kontaktu:

Joanna Srebnicka
qurier@fundacja.przyjaciolka.pl

Instrukcja przesłania filmu:

1. Wejdź na stronę https://wetransfer.com
  2. Kliknij przycisk w lewym dolnym rogu okienka. Pojawi się możliwość wyboru sposobu udostępnienia pliku.
  3. Wybierz opcję „Link”.
  4. Kliknij „+ Add Files”.
  5. Wybierz plik do przesłania.
  6. Po przesłaniu pliki pojawi się link, który należy skopiować klikając prawym przyciskiem myszy i wybierając opcję „Kopiuj”.
  7. Link należy wkleić w formularzu zgłoszeniowym w sekcji „3. Link do filmu”.
  8. Następnie dokończyć wypełnianie formularza i wysłać.

Zasady przyjmowania zgłoszeń:

• Zgłoszenia do akcji przyjmujemy jedynie poprzez formularz elektroniczny na stronie internetowej.
  • Przesłanie w formularzu poprawnego linku do filmu pozwoli nam pobrać go z serwisu.
  • Nie przyjmujemy drogą e-mailową zgłoszeń ani filmów, ponieważ mogą one spowodować zapchanie skrzynki pocztowej i problemy z dostarczeniem kolejnych zgłoszeń.

Program wspiera aromanti.pl:

Ilość świetlic, które biorą udział w akcji: 25