11 czerwca, sobota, dzień magiczny, w którym 90 dzieci przeniosło się do niezwykłego świata filmu. Akademia MDP ‪#‎MakeDreamsPossible zorganizowała warsztaty filmowe, razem z Fundacją Przyjaciółka dla dzieci z domów rodzinnych i rodzin zastępczych oraz dzieci, których rodzice są związani ze środowiskiem filmowym.

To było niesamowite 7 godzin. Warsztaty: reżyserski, scenograficzny, efektów specjalnych, animacji komputerowej, operatorski, charakteryzatorski, storyboardu. Wielu uczestników nie mogło się oderwać od kamery, a sztuczny śnieg, wykorzystywany w filmie wzbudzał ogromne zainteresowanie. Z zajęć powstała masa materiału zdjęciowego, z którego powstanie krótki film.

„REWELACYJNE zajęcia! Dzieciaki nie mogły skończyć opowiadać” – mówi Małgorzata Gulip, mama zastępcza.

Warsztaty zostały zorganizowane dzięki pasji i przyjaźni przez Roberta Gajzlera i wielu cudownych ludzi, którzy dzielili się swoimi zawodowymi doświadczeniami, sprzętem i poświęcili cały dzień dzieciom. Dziękujemy im i naszym wolontariuszom, którzy opiekowali się każdą z grup! Jesteście wszyscy niesamowici!