a KuKu

W 2015 roku przewidujemy jedną edycję programu „aKuKu” – „Czas do szkoły”. Prosimy zapoznać się z poniżej załączonym Regulaminem Programu oraz niezbędnymi do wypełnienia dokumentami:

Dokumenty należy składać do 15 czerwca 2015 r. (liczy się wpływ do Fundacji Przyjaciółka, a nie data stempla pocztowego) na adres Fundacja Przyjaciółka, ul. Wiejska 19, 00-480 Warszawa.

Program „a KuKu” powstał, aby pomóc dzieciom, które wychowują się w rodzinach zastępczych i rodzinnych domach dziecka i dać im szansę na spełnienie marzeń, tych większych i tych małych, o zdrowiu, nauce, wspólnych wyjazdach, a czasami o całkiem zwykłych dziecięcych przyjemnościach. Dzisiaj program „a KuKu” otwiera nam drzwi do spełniania marzeń. Pomysłodawcami programu jest Fundacja Oriflame Dzieciom i Fundacja Przyjaciółka, które w 2009 roku – Roku Rodzinnej Opieki Zastępczej, zaczęły spełnianie dziecięcych życzeń. Każdy może się do nich przyłączyć, wystarczy tylko chcieć wywołać radość, a czasem nawet szczęście u któregoś z dzieci.

Rodzina zastępcza i rodzinny dom dziecka, to miejsce, w którym opiekunowie starają się wpierać dzieci w każdy możliwy sposób, jednak jest wiele marzeń i życzeń, które na zawsze pozostają niespełnione. Dzieci mają wiele potrzeb dnia codziennego i one muszą zastąpić spełnianie większych marzeń. Często pamiętamy o dzieciach, które wychowują się w tradycyjnych, instytucjonalnych domach dziecka, ich rówieśnicy z rodzin zastępczych i rodzinnych domów dziecka także bardzo potrzebują naszej pomocy. Nie zapominajmy o tych dzieciach!

Program „a KuKu” jest długofalowym programem, szansą na rozwój pasji i zainteresowań dzieciaków, na pozytywne spojrzenie na świat i przyszłość. Czasami spełnienie prostego marzenia może sprawić, że zmieni się całe życie. Więcej szczegółów na stronie www.akukurodzina.pl

Ostatnia modyfikacja: 31.03.2015 r.

Amelia

Organizacja Pożytku Publicznego

Fundacja Przyjaciółka, ul. Wiejska 19, 00-480 Warszawa, tel. (22) 58 42 159, 58 42 289; www.fundacja.przyjaciolka.pl

info@fundacja.przyjaciolka.pl; mBank, PL72 1140 1010 0000 5494 1000 1001;

KRS: 0000074781, NIP: 526-25-17-830, REGON: 017162554