LEGENDA:

Świetlica

Placówki przyjęte

Firma – darczyńca

UWAGA! Można ponownie zgłaszać firmy do udziału w akcji Qurier Świętego Mikołaja.

Akcja ma na celu spełnianie marzeń dzieci, które na co dzień borykają się z biedą, problemami alkoholowymi i bezrobociem rodziców, brakiem akceptacji szkolnej i ogromnymi zaległościami w edukacji. Często tylko dzięki wsparciu takich miejsc jak świetlice, dzieci jedzą ciepły posiłek, odrabiają systematycznie lekcje, mogą pobawić się spokojnie i poczuć radość dzieciństwa. Wychowawcy dają dzieciom serce, czas i cieszą się każdym ich sukcesem. Spełniamy także marzenia podopiecznych z rodzin zastępczych, ośrodków szkolno-wychowawczych i wszystkich tych miejsc, które dają dzieciom bezpieczeństwo.

To właśnie z myślą o takich dzieciach powstała nasza akcja. Pragniemy dać im wiarę w magię i w to, że świat jest lepszym miejscem. Wszyscy wiemy, że gdy małe dziecko pisze list do Świętego Mikołaja, to czeka z niecierpliwością na jego przybycie. Jeśli jednak kolejny rok Mikołaj omija właśnie ten dom i to dziecko, przestaje ono wierzyć – nie w Świętego Mikołaja, ale w siebie, w to, że jest warte obdarowywania, że zasłużyło na szczęście. Nasza akcja pokazuje tym mniejszym i większym dzieciom, że gdzieś na drugim końcu Polski jest ktoś, kto poświęci swój czas, trud i pieniądze i właśnie dla niego przygotuje piękny i wyśniony prezent. Właśnie dla NIEGO, bo ono jest tego warte.

Zaczynaliśmy skromnie od kilkudziesięciu listów i kilku zaprzyjaźnionych firm. W najśmielszych marzeniach nie spodziewaliśmy się, że co roku będzie nas coraz więcej, że będziemy mogli zapraszać coraz więcej dzieci i uszczęśliwiać więcej serc. Do tej pory Qurierzy obdarowali już 10 524 dzieci.

Qurier Świętego Mikołaja rozpoczyna się 1 października. Wówczas placówki mają czas na przygotowanie filmu „Qurierowi pomagacze” (ok. 60 sekundowy film) i zgłoszenie się poprzez dostępny na naszej stronie formularz. Jest to też czas, kiedy potwierdzamy gotowość firm do udziału w akcji oraz ustalamy orientacyjną liczbę listów, które uda nam się zrealizować. Listopad, to czas pisania listów. Spływają do nas z całej Polski, kolorowe jak jesienne liście, serdeczne, starannie przygotowane. Listy wędrują do firm i dalej do osób, które pojedynczo lub grupowo spełnią zapisane na kartce marzenie i prześlą wraz z prezentem moc pozytywnej energii. Spełnianie marzeń dzieci sprawia Qurierom ogromną radość. Często bardzo angażują się w poszukiwania właśnie tej konkretnej rzeczy, czasami dzielą się obowiązkami i radością z najbliższą rodziną. Grudzień, to czas spotkań świątecznych, wigilijnych kolacji, radości i łez wzruszenia. Wszyscy Qurierzy są mile widziani na tych spotkaniach, a jeśli nie mogą uczestniczyć osobiście my przekazujemy zdjęcia lub filmy ukazujące tę wyjątkową chwilę.

Zapraszamy wszystkie firmy do udziału w tegorocznej akcji. Aby zgłosić swoją firmę należy:

• Zapoznać się z harmonogram akcji (do wglądu) POBIERZ
  • Zapoznać się z regulaminem akcji (do wglądu) POBIERZ
  • Zapoznać się z informacją jak spełnić marzenie dziecka (do wglądu) POBIERZ
  • Wypełnić poniższy formularz.
  • Jeżeli firma posiada oddziały, które chcą samodzielnie brać udział w akcji proszone są o uzupełnienie formularza

Osoba do kontaktu:

Joanna Srebnicka
qurier@fundacja.przyjaciolka.pl

KLIKINIJ TUTAJ I ZGŁOŚ FIRMĘ DO AKCJI
UWAGA. Wysłanie zgłoszenia wymaga wcześniejszego założenia konta użytkownika na stronie Fundacji Przyjaciółka. Jest to jeden z wymogów rozporządzenia RODO. Konto można założyć bezpośrednio przed wypełnieniem formularza zgłoszeniowego do akcji.
Ilość firm, które już nam pomagają: 26
Liczba dzieci, którym pomożemy: 1372
Qurier Świętego Mikołaja

Kwota

Każda wpłata pomoże nam spełniać świąteczne marzenia dzieci. Dorzuć się już dzisiaj, by Qurier mógł zdążyć na czas.
Wpłaciliście już: 50 zł
mBank S. A.